top of page
Les Pantoufles d'Alice illustratie logo pantoffels
illustraties op maat
Illustraties om te koesteren

Een grootse gebeurtenis om aan te kondigen, een speciaal moment om te herinneren of een bijzonder iemand om in de watten te leggen,... Stuk voor stuk goede redenen om te kiezen voor een kaartje, uitnodiging of gepersonaliseerde print op maat door Les Pantoufles d'Alice, met een unieke illustratie om te koesteren. Samen creëren we een ontwerp waarbij jouw wensen & ideeën centraal staan.

Wat maakt jouw geboortekaartje, huwelijksuitnodiging of gepersonaliseerd cadeau zo uniek?

Na een kennismakingsgesprek ga ik met je wensen en suggesties aan de slag. Ik denk voor jouw kaartje, uitnodiging of print een nieuw en origineel concept uit. Alles kan: zacht, stoer, schattig, subtiel, met een knipoog, ... Wil je graag persoonlijke details toevoegen, dan kan je zelfs foto's delen zodat ik deze details zo goed mogelijk kan verwerken in de illustratie. Heeft broer/zus of zoon/dochter iets getekend dat je graag herwerkt ziet? Ook dat is een optie.

In de eerste potloodschets verwerk ik deze leuke details om de illustratie zo persoonlijk mogelijk te maken. Wil je bepaalde zaken veranderen in dit potloodontwerp, dan pas ik éénmalig aan waar nodig. Is het ontwerp helemaal jouw ding, dan werk ik de illustratie uit met een materiaal naar keuze. Omdat de illustratie volledig met de hand gemaakt wordt, leggen we samen op voorhand een kleurenpalet vast, indien gewenst. Daarna wordt de illustratie gedigitaliseerd, zodat het lay-outen en drukken van de kaartjes, uitnodigingen of print(s) als cadeau vlot verloopt. Ook hier is jouw input belangrijk om het die persoonlijke, extra touch te geven. 

Lijkt deze aanpak iets voor jou? Wacht dan niet te lang om contact op te nemen. Voor een kaartje of gepersonaliseerd cadeau van A tot Z moet je ongeveer drie maanden rekenen.

Ben ik de illustrator die je zoekt?

Beelden zeggen in dit geval echt meer dan woorden, dus neem een kijkje in de galerijen om eerdere ontwerpen en kaartjes te zien. Je vindt er ook meer uitleg over extra mogelijkheden.

Illustraties voor bedrijven en organisaties

Ben je als bedrijf of organisatie op zoek naar een illustrator voor een speels logo, een bepaald project of een event? Neem dan zeker eens een kijkje in de galerij om eerdere projecten en realisaties te zien. Wie weet is Les Pantoufles d'Alice wel de perfecte match voor jouw visie.

Prijzen

Elke illustratie is uniek en wordt steeds in overleg met jou ontworpen. Het ontwerp, de mate van detaillering en de materiaalsoorten bepalen mee de prijs en verschillen van illustratie tot illustratie. Heb je interesse in een illustratie of een kaartje op maat? Stuur dan een mailtje voor een vrijblijvende offerte.

Onderstaande prijzen geven een indicatie:

 • Kaartje (recto-verso)
  - illustratie met witte achtergrond vanaf € 500 , full color vanaf € 650
  - lay-out achterzijde € 150 (o.a. tekst)
  - exclusief druk- en verzendingskosten; die zijn o.a. afhankelijk van de gewenste oplage

 • Fine-artprint, bijvoorbeeld A3-formaat
  - illustratie met witte achtergrond vanaf € 650, full color vanaf € 850
  - inclusief druk- en verzendingskosten

   

Bij deze prijzen moet je geen btw meer tellen.

geboorte

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Wat een avontuur, een kindje op komst! Zijn jullie als soon-to-be ouders op zoek naar een persoonlijk en uniek kaartje om dit kleine wonder voor te stellen? Dan zijn jullie bij Les Pantoufles d‘Alice aan het juiste adres. Samen ontwerpen we een geboortekaartje waarbij jullie wensen & ideeën centraal staan.

Naast de illustratie en het volledige ontwerp van het geboortekaartje, is het ook mogelijk om de naam een volledig eigen ontwerp te geven. Dit kan handgeletterd of digitaal. Bijpassende labels of stickers voor de doopgeschenkjes, een geboorteposter of een kleurplaat op basis van de illustratie kunnen jullie eveneens bij Les Pantoufles d'Alice laten ontwerpen. Denk je nog aan andere zaken? Ik ben altijd benieuwd naar jullie ideeën.

huwelijk

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Wat een bijzonder moment, elkaar het ja-woord geven. Zijn jullie als kersverse verloofden op zoek naar een persoonlijk en uniek kaartje om dit grote gebeuren aan te kondigen? Dan zijn jullie bij Les Pantoufles d‘Alice aan het juiste adres. Samen ontwerpen we een huwelijksuitnodiging waarbij jullie wensen & ideeën centraal staan. 

 

Naast de huwelijksuitnodiging zelf, kunnen jullie ook beroep op me doen voor het ontwerp van 'save the date'-kaartjes, labels of stickers voor huwelijksgeschenkjes, gelofteboekjes, het trouwmenu, tafelkaartjes, papieren servetringen, bedankkaartjes achteraf of andere papieren elementen om van deze mooie dag één geheel te maken. Wil je een geïllustreerd aandenken aan de grote dag zelf? Op basis van foto's van jullie huwelijksdag en huwelijksfeest en/of ceremonie, kan ik ook een leuk portret van jullie twee maken, met details van het feest, de kleding, de aankleding en sfeer, ... Denk je nog aan andere zaken? Ik ben altijd benieuwd naar jullie ideeën.

cadeau

Ben je op zoek naar een uitzonderlijk cadeau voor jezelf of iemand anders? Wil je je interieur opfleuren met een unieke illustratie? Hang je graag een gepersonaliseerde print in de kinderkamer? Of wil je iemand echt verrassen bij een housewarming, een geboorte, een communie, een huwelijk,... met een tekening die dat speciale moment vastlegt? Dan ben je bij Les Pantoufles d‘Alice aan het juiste adres. Samen ontwerpen we een illustratie op maat waarbij jouw wensen & ideeën centraal staan.

Deze gepersonaliseerde prints op maat kan je bestellen voor de formaten A4 tot A2 en alle formaten hiertussen. Elke print wordt in huis gedrukt met pigmentgebaseerde inkten op fine art-papier, voor een zo kleurgetrouwe weergave van het origineel.

projecten

Uitgelicht
Raamontwerp bibliotheek Heusden-Zolder

Bibliotheek Heusden-Zolder vroeg een kleurrijke illustratie die mooi zou integreren in de bib, vlakbij de boeken over natuur en de kinderafdeling.  De perfecte opdracht om mijn en hun liefde voor boeken, verhalen en schattige diertjes te combineren. Een extraatje voor de boekenfans: er is altijd een link tussen de afgebeelde boeken en de beestjes. Ga eens een kijkje nemen in de bib om de illustratie te ontdekken.

Therapiekaarten psychologenpraktijk De Vest

Samen met psychologenpraktijk De Vest ontwierp ik tien therapiekaarten, inclusief handig bewaardoosje. De kaarten zijn bedoeld voor professioneel gebruik door psychologen en/of therapeuten in therapiesessies waarin schematherapie centraal staat. De illustraties weerspiegelen telkens herkenbare, universele situaties.

bottom of page